(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Vynikající noky se žampionovou omáčkou jako z pizzerie
Potřebné ingredience
Balíček gnocchi,
Svazek jarní cibulky,
Půl kila žampionů,
Olivový olej,
100 gramů nivy,
Kelímek sladké smetany,
Mletý černý pepř,
Bazalka, čerstvá nebo sušená
Postup přípravy
Na dvě porce
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky cca půl centimetru silné. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme olivový olej, dáme na něj zesklovatět cibulku. Přidáme žampiony, lehce opepříme a dusíme deset minut. Poté na směs nastrouháme nivu, necháme ji rozpustit. Přidáme smetanu. Okořeníme bazalkou. Necháme přejít varem a je hotovo.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky cca půl centimetru silné. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme olivový olej, dáme na něj zesklovatět cibulku. Přidáme žampiony, lehce opepříme a dusíme deset minut. Poté na směs nastrouháme nivu, necháme ji rozpustit. Přidáme smetanu. Okořeníme bazalkou. Necháme přejít varem a je hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé